Ventilatieroosters

Een bijkomend voordeel van kunstof kozijnen t.o.z. van de traditionele houten kozijnen zijn de ventilatie mogelijkheden. I.p.v. de welbekende vaak inbraak gevoelige bovenlichten, welke qua hoogte meestal net niet zonder hulpmiddelen te openen of te sluiten zijn. Wordt er bij kunstof kozijnen en ramen veelal gebruik gemaakt van ventilatieroosters. Ventilatieroosters kunnen worden bedient met behulp van een bedieningstang waardoor het ventilatierooster moeiteloos in precies de juiste stand  kan worden gezet voor het verkrijgen van een gezond binnenklimaat.

ventilatieroosters, ventilatieDiverse modellen ventilatieroosters

Ventilatieroosters zijn verkrijgbaar in diverse verschillende kleuren, modellen en twee uitvoeringen.  Qua uitvoering kunt u kiezen voor een vlakke uitvoering, deze uitvoering steekt niet uit t.o.z. van het raam. Of voor een rondvormige uitvoering, de zo genoemde ton uitvoering.  De ton uitvoering is herkenbaar aan de ronde of rechthoekige uitstekende kap aan de buitenkant van het raam. Overweegt u om in een later stadium misschien een insectenhor, pollenhor of screen aan te schaffen dan moet u hier bij de ventilatierooster keuze al rekening mee houden. Daar u straks  misschien voldoende vrije ruimte nodig heeft voor een eventuele extra toepassing bent u waarschijnlijk gehouden aan een vlak ventilatierooster.

Isolerende werking van ventilatieroosters

Een ventilatierooster is standaard verzien van een ingebouwd insectenrooster en heeft in gesloten stand een isolerende werking. De isolatiewaarden verschilt per merk en per type. Afhankelijk van merk zijn er zelf regulerende ventilatieroosters, traploos instelbare ventilatieroosters, geluidwerende ventilatieroosters en brandwerende ventilatieroosters te verkrijgen.