Kunstof kozijnen

Kunstof kozijnen van toen, en nu.
Sinds de introductie van kunstof kozijnen, ramen en deuren eind jaren zeventig, begin jaren tachtig heeft de ontwikkeling van kunstof kozijnen en toebehorende niet stilgestaan.

Het meest in het oog springende verschil, zijn de 2 verschillende profiel modellen . De allereerste kunstof kozijnen konden uitsluitend geleverd worden met een vlak profiel voorzien van waterkapjes op de onderdorpels. Later kon men ook kunstof kozijnen leveren met het verdiept profiel. De niet zichtbare verschillen zijn terug te vinden in de profiel opbouw, de kwaliteit van het kunstof, het hang- en sluitwerk en het hoogwaardig isolatieglas.

Kunstof kozijnen van nu

Als u op dit moment kiest voor merk en kwaliteit dan zijn de profielen van de kunstof kozijnen, ramen en deuren versterkt met stalen kokers en voorzien van meerdere isolerende kamers. Heeft u de keuze tussen zwarte en grijze rubbers, en kan het HR++ isolatieglas  in maar liefst 3 dubbel glas worden geleverd. Verder bevat het kwaliteit kunstof van vandaag de dag geen, of nagenoeg geen weekmakers meer. Waardoor de kunstof kozijnen, ramen en deuren niet, of nauwelijks nog aan verkleuring onderhevig is.

Kunstof kozijnen met hout-look

De kunstof kozijnen met een zogenoemde hout-look zijn niet meer van de authentieke houten kozijnen te onderscheiden. Deze kozijnen zijn voorzien van een houtnerf en tussen de dubbele beglazing kunnen indien gewenst uw oude geheel gerestaureerde glas in lood panelen worden geplaatst. Waardoor de architectuur van de woning onverminderd behouden blijft.