Kozijnen vervangen

kunstof, kozijn, haaks hoekverbinding

Kunstof kozijnen zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen, kleuren en kleurcombinaties. Van strak modern tot en met landelijk, klassiek en nostalgisch. Hierdoor kunnen alle bestaande en voorkomende kozijnen vervangen worden door vergelijkbare kunstof kozijnen, zodat het uiterlijk en de architectuur van uw woning gehandhaafd blijft.

Maar natuurlijk biedt de grote variëteit aan kunstof kozijnen en kleuren ook de mogelijkheid om juist een geheel andere, wellicht meer stijlvollere uitstraling te creëren.
kunstof, kozijn, vlak profiel

Vlak of verdiept profiel

Het grootste en meteen ook belangrijkste verschil tussen het ene en andere design heeft te maken met het profiel. Kunstof kozijnen met een vlakprofiel hebben een moderne uitstraling. En worden veelal gebruikt in modern ogende woningen, in bedrijfspanden en ter vervanging van metalen kozijnen. Kunstof kozijnen met een verdiept profiel hebben een wat meer traditionele uitstraling en kunnen over het algemeen
zonder inbreuk te maken aan de architectuur van de woning
prima de oude houten kozijnen vervangen.

Kozijnen vervangen door kozijnen
met hout-look

haakse hoekverbindingKunstof kozijnen met een verdiept profiel worden veelal gebruikt ter vervanging van houten kozijnen. Deze kozijnen zijn zodoende ook leverbaar met een zogenoemde hout-look. De allernieuwste generatie kunstof kozijnen met hout-look hebben niet alleen een voelbaar en zichtbaar houtnerfstructuur, maar zijn tevens voorzien van een zogenoemde haakse hoekverbindingen. Deze kozijnen zijn met de beste wil, niet meer van de originele houten kozijnen te onderscheiden.