Isolatieglas

HR isolatieglasMinimaal even belangrijk als de kozijnen is het isolatieglas. De isolatieglas keuze is mede bepalend voor de energiekosten besparing en het wooncomfort.

HR isolatieglas

Sinds de opkomst van het zogenoemde HR glas ( hoogrendement glas ) is er vanwege de hogere isolatiewaarden van dit glas. Een verminderde belangstelling voor het ( gewone ) dubbel glas.

HR glas is voorzien van een dun nauwelijks zichtbaar metaallaagje.
Dit laagje weerkaats de binnenshuis opgewekte warmte.
Hoe effectiever de werking van dit metaallaagje, hoe hoger de isolatiewaarden.
De isolatiewaarden wordt mede bepaald door de spouw breedten en de
spouwvulling.

HR isolatieglasVoor de  spouwvulling van het HR isolatieglas wordt geen lucht maar gas gebruikt. Om de verschillende isolatiewaardes van HR glas aan te geven wordt een er onderscheid gemaakt in HR, HR+ en HR++ glas. Het HR, HR+ en HR++ glas is herkenbaar aan de aanduiding op de metalen standhouder.

Driedubbel HR isolatieglas

Nieuw in opkomst is het HR++ triple of driedubbel isolatieglas.
Driedubbel isolatieglas betekent bij gelijke kwaliteit van het glas

HR glas, HR isolatieglasniet alleen een nog hogere energiebesparing, maar ook een aanzienlijk hogere geluidsisolatie. Bij driedubbel isolatieglas zult u nagenoeg geen last meer hebben van buitengeluiden.

Condensvorming

Omdat de koude buitentemperatuur middels de middelste glasplaat geen invloed kan hebben op de binnenste glasplaat is condensvorm bij driedubbel isolatieglas onmogelijk

Glas vervangen

Daar de totale dikte van het driedubbel isolatieglas al snel 3 a 4 cm is, en afmetingen van de bestaande sponningen meestal rond de 16 mm. Is het vaak niet mogelijk om het oude dubbel glas te vervangen voor driedubbel isolatieglas zonder de kozijnen te vervangen.