Inbraakwerend

Vanzelfsprekend wilt u er zeker van zijn dat uw woning zo goed mogelijk beveiligd is tegen ongewenste gasten. Van nieuwe kozijnen verwacht u uitdraad dat deze ook voldoende inbraakwerend zijn.

De keuze voor kunstof kozijnen ligt dan ook voor de hand. Want als u kiest voor kunstof kozijnen afkomstig van vooraanstaande merken dan weet u zeker dat deze niet alleen qua comfort niets te wensen over laten, maar ook inbraakwerend en duurzaam zijn. Zodat uw woning daadwerkelijk veilig genoeg is om de gelegenheidsinbreker buiten de deur te houden.
inbraakwerende kunstof kozijnen,
Kunstof kozijnen van vooraanstaande merken zijn veelal vervaardigd van splintervrij PVC. De profielen van kozijnen, ramen en deuren zijn voorzien van sterke stalenbuis elementen waardoor het voor een inbreker zeer lastig wordt om ruimte te forceren en open te wrikken.

Ramen en deuren van de betere merken zijn tevens voorzien van gecertifiseerd politiekeurmerk hang- en sluitwerk, en standaard uitgevoerd met meerpuntssloten en meerpuntsvergrendelingen . Bij meerpuntssluitingen  worden de deuren en ramen in één handeling op meerdere plaatsen vergrendeld in de kozijnen.

Als extra optie kunt u er ook voor kiezen om de wat kleinere of de meer uit het zicht gelegen ramen van inbraakwerend glas te voorzien.

Waar opletten bij de aanschaf van kunstof kozijnen.

NEN 5096 norm
Om de inbraakwerende eigenschappen te kunnen controleren en testen is er een norm ontwikkeld. Bij kunstof kozijnen, ramen en deuren is dat de NEN 5096 norm. Wanneer de kunstof kozijnen, ramen, en deuren aan deze norm voldoen.  Dan weet u zeker dat deze uitgebreid getest en goed bevonden zijn op inbraakwerendheid.

KOMO keurmerk
Het KOMO keurmerk is een kwaliteitskeurmerk en geeft u de zekerheid dat de kunstof kozijnen, ramen en deuren voldoen aan de prestatie-eisen en kwaliteitseisen zoals gesteld in het bouwbesluit.

Politiekeurmerk
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) zorgt ervoor dat een inbreker meer tijd nodig heeft om binnen te komen.

SKG-gecertificeerd
Goedgekeurde sloten zijn te herkennen aan het SKG-logo . Hoe meer sterren  hoe beter de bescherming tegen inbraak is. Het beslag  dient eveneens SKG-gecertificeerd te zijn. De minimaal benodigde kwaliteit van de sloten en beslag is voorzien van SKG**® logo.

Ventilatie mogelijkheden

Bij kunstof kozijnen wordt er voor het ventileren de woning veelal gebruik gemaakt van ventilatieroosters. Ventilatieroosters bieden de mogelijkheid op optimaal en inbraak veilig te ventileren.

Politie keurmerk. veilig wonen

SKG, keurmerk. SKG keurmerkSKG, keurmerk, SKG keurmerk

KOMO, keurmerk, KOMO keurmerk